• Gárdony

BORDA-L

2010.12.09. 08:45
Heimann borvacsora az Agárdi Pálinkafőzdében 2010. december 16-án 18.00 órakor

Karácsony közeledtével, mikor is mindenki rohan-szalad valahová vagy valamiért, szeretnénk néhány órára megállítani az időt. Titokban tudjuk, ez nekünk sem lehetséges, bármennyire is szeretnénk, de ez egy különleges vacsora. A hatalmas és hozzáértő szívvel készített boroknak, no meg a lélek melegítőnek szánt pálinkánknak köszönhetően lehet, hogy ez egyszer sikerül.

Segítőnek a szekszárdi barátunkat Heimann Zoltánt kértük meg, aki pálinkamanufaktúránk régi partnere, és séfünk ismerőse is már vagy jó másfél évtizede.  A borok, és a hozzá kapcsolódó gondolatok arra késztették séfünket, hogy egy bizonyos húsrészből: a szaftos és zamatos oldalasból készítsen fogásokat a vacsorára. Természetesen egy kis virtuozitással fűszerezve.

A menüsor:

 Belépő: Kajszibarack pálinka

 

A havas cipők lerázása után egy pohár

Idei 2010

’Vidéki gyerek ropija’ házi kenyérrel

 

Viogner 2009

Füstölt pisztráng karamellizált sörretekkel

 

Kadarka 2008

Nyúlpaprikás házi tésztával

 

Merlot 2008

Göngyölt őz oldalas csipkebogyó raguval

 

Birtokbor 2007

Mangalica oldalas balzsamecetes paprika lekvárral

 

Vágó pálinka

Érlelt alma pálinka

 

Barbár 2007

A kakaó házassága az ősemberrel

 

Cervaes törköly

Frissen készített krémes espresso kávé

 

Egy csepp a jelenből és a jövőből

Kadarka seprőpárlat 5 éves érlelés, és egy ’fiatalabb’ párlatunk a Heimann pincészet borából

 

Az esten a Heimann pincészetet és borait Heimann Zoltán borász, az Agárdi Pálinkákat Vértes Tibor főzőmester, az ételeket Majzinger János az Agárdi Pálinka Vendéglő séfje mutatja be.

 

 Asztalfoglalás: Baranyai Gábor 06-30-324-9890 és Gehringer Anett 06-30-690-6570

A vacsora ára: 12.500.- Ft/fő

Ezen a különleges gasztronómiai élményt nyújtó rendezvényünkön a résztvevők létszáma maximum 45 fő

Fel