• Gárdony

Újabb programok a fesztiválon - a főzőversenyekről

2012.04.18. 09:02
A Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztivál programja évről-évre gazdagodik. Április 28-án vadat, 29-én halat főzhetnek azok, akik családtagjaik, barátaik társaságában szeretnének finom ételeket főzni és azokat közösen elfogyasztani.

A vadfőzésről…

Előzetes jelentkezés alapján 5 kg szarvas- vagy vaddisznóhúst biztosítunk a főzéshez. Hozott, ellenőrizetlen vadból itt nem lehet ételt készíteni! Az 5 kg vadhús – kb. 8-10 főre elég – mellett a főzéshez szükséges fát, alátét vasat és sörpad garnitúrát is adunk. Mindezt 11 ezer forint nevezési díjért biztosítjuk. Minden egyéb kelléket a résztvevők hozzák magukkal.  

A halfőzésről …

Előzetes jelentkezés alapján biztosítjuk a halat és minden mást, amit a vadfőzésnél is adunk. A hal – ponty – ára várhatóan 800-900 forint lesz helyben. Halat nem kötelező venni, hozott alapanyagból is lehet főzni. Mindkét esetben 1200 forint nevezési díjat kérünk szolgáltatásaink ellenében. Az agárdi Napsugár strand főbejárata és a csónakkikötő közötti park ad helyet a rendezvénynek. Az első nap házigazdája Hegyi József agárdi lakos, a második napé pedig Nagy Lajos agárdi nyaralótulajdonos lesz.   Mindkét napon sajátságos értékelésre kerül sor. A fesztivál vendégei egyénenként maximum 3 kóstoló jegyet vásárolhatnak 300 forint/db áron. A jegy mellé kisméretű műanyag edényt is kapnak. A megkívánt főztökből kis adag kóstolót kérhetnek egy-egy jegy ellenében. A főzők kötelesek eleget tenni a kérésnek. A főzőfesztivált az a csapat nyeri, amelyik az értékeléskor a legtöbb kóstoló jegyet mutatja be. Az első helyezett csapatnak a főzés nevezési díját  visszatérítjük. A második helyezett csapat 6 palack bort kap a helyi borászok legjobb borai közül. A főzőcsoportok a kapott „kóstoló jegyeket” 200 forintos áron visszaválthatják a szervezőnél.  További részletes információk a város honlapján tekinthetők meg. Előzetes jelentkezés: Polgármesteri Titkárság 22/570-094-es telefonon.  

Muray Rita
alpolgármester

Fel