• Gárdony

Pünkösdi "eprészkedés" az Agárdi Pálinkafőzdében

2011.06.05. 09:20
Szezonnyitó epres mulatság az Agárdi Pálinkafőzdében 2011. június 11-én szombaton!A gyümölcsérési szezon első darabja az eper, melyből kiváló pálinkát is készítünk. A szokásos nyílt nap keretében mutatjuk be a pálinkafőzdét, kóstolhat pálinkáinkból, hűsítőinkből, séfünk, Gyöngyösi János epres menükkel várja a hozzánk betérő vendégeket!

Program:

10.00-17.00 h eperlekvár-kóstolás, óránként ingyenes főzdelátogatás, eperlekvár-vásár

11.00-21.00 h ebéd, vacsora az előre rendelt epres menükből

Ételkínálatunk 2011. 06.11-én előzetes bejelentkezés nélkül:

10.00-17.00 h Pálinka korcsolyák: sonkatál, kemencés kenyérlángos, helyben füstölt mangalica ínyencségek, házi kenyérrel, lilahagyma lekvárral, fűszeres zsírvariációk friss kenyérrel, vörösborban pácolt lilahagymával, pálinkában érlelt Bükki sajtválogatás saját készítésű lekvárokkal

Menüajánlataink 2011. 06. 11-én (előzetes bejelentkezés szükséges):

  

Tavaszi Eper kavalkád

Mangalicasonka , eperkocsonya paprikás-balzsamecettel,
ánizskapros joghurthabbal, leveles saláta

Hideg eperpüré leves, bazsalikomfagylalttal, mandulás puszedli

Tanyasi jérce házi morzsában , rózsaborsos eperszósszal,
kakukkfüves burgonyafánkkal

Friss eper citromfűvel,
eper mousse szomolyai cseresznyepálinkába áztatott babapiskótával, eper juice

Ár: 5.000.- Ft/fő

       

 Pünkösdi Eper varázs

 Mangalicasonka ,eperkocsonya paprikás-balzsamecettel,
ánizskapros joghurthabbal, leveles saláta

Hideg eperpüré leves, bazsalikomfagylalttal, mandulás puszedli

Kemencében sült sertésoldalas, chilis epermártással,
rózsaborsos vele sültburgonyával

Friss eper citromfűvel,
eper mousse szomolyai cseresznyepálinkába áztatott babapiskótával ,eper juice

Ár: 6.000.- Ft/fő

Epres menü gyerekeknek:

 Hideg eperpüré levesbazsalikomfagylalttal, mandulás puszedlivel

Tanyasi jérce házi morzsában , rózsaborsos eperszósszal, kakukkfüves burgonyafánkkal

Friss eper citromfűvel,eper mousse babapiskótával ,eper juice

Ár: 2.000.- Ft/fő

Vacsorára ajánlott menüsorunk:

Borjú szűz carpacco Tokaji sárgamuskotály törkölypálinkával locsolva, spárgás  ruccolával és házi majonézzel

Tokaji sárgamuskotály

Gyógynövénylikőrrel ízesített gyömbéres gyöngytyúkleves korianderes grízgombóccal, zöldség-konfettivel és chili olajjal

Pisztrángfilé Szőlőpálinkával sütve paprikaraguval, zöldborsópürével és vaslapon sült puliszkával

Muskotályos szőlő pálinka

Agárdi rózsaborsos epres jégkása

Szilvapálinkával érlelt kemencés rozé kacsamell  barackszósszal és mákolajon pirított burgonya nudlival

Kajszibarack pálinka

Cigánymeggy pálinkával készült csoki mousse, málnás tejpudinggal, és gyümölcssaláta

Bencés meggylikőr

Ár: 12.000.- Ft/fő

(Menürendelés Gehringer Anettnél és Baranyai Gábornál: 06-30-690-6570)

Várjuk szeretettel Pünkösd szombatján is az Agárdi Pálinkafőzdében!

Fel