• Gárdony

Márton nap az Agárdi Pálinkafőzdében a Vylyan pincészettel!

2011.10.27. 08:21
Szeretettel meghívunk mindenkit Márton napi programunkra, melyet 2011. november 11-én Márton napján tartunk a Vylyan pincészettel közösen, este 6-tól.

A Márton napi vacsorán Vylyan pincészet borai mutatkoznak be, vendégünk Ipacs Szabó István főborász. A libalakomát Gyöngyösi János az Agárdi Pálinka Vendéglő séfje készíti, az Agárdi Pálinkákat Vértes Tibor főzőmester, ügyvezető igazgató kínálja. Különlegessége az estnek, hogy vendégeink megkóstolhatják az idei Cigánymeggy pálinkát, és "János áldás"-nak hordómintát kínálunk: Érlelt Szomolyai cseresznye pálinkát! Asztalfoglalás: Gehringer Anett 06-30-690-6570. Várjuk!

 A „Vylyan” egy régi helytörténeti munkában fellelt XV. századi Villány-megnevezés. Ültetvényeik a Villányi-hegység csodálatos fekvésű lankáin fekszenek, a pincészet Kisharsányban a Fekete-hegyen, a Dobogó dűlő szívében található. (A pincészetről és boraikról bővebb információt honlapjukon a www.vylyan.hu olvashatunk.) A közös Agárdi Pálinkafőzdebeli est kezdetén Vértes Tibor főzőmester vezetésével vendégeink meglátogatják az Agárdi Pálinkafőzdét, ezután Ipacs Szabó István főborász a Vylyan pincészetet és boraikat mutatja be.

A Márton napi lakoma:

Fogadó pálinka: Cigánymeggy 2011

Üdvözlő falat, Bogyólé 2011

Libamájpraliné, libamáj pástétom Vylyan musttal, libamáj brülé, zöldfűszer salátával sós kaláccsal

Vylyan Rosé (Kakas) 2011

Chillis sütőtök krémleves, citromos libakolbásszal, aszaltparadicsomos stanglival

Füstölt libamell pecsenyelével, lágy tojássa,l lencsével és kelkáposztával

Pinot noir 2008

Szilvapálinkás grog

Sertéshálóban sült libacomb aszalt szilvával és töltött libanyak vörösboros mártással, vajgombóccal, citromfüves répapürével

Vylyan Syrah 2008

Sajt válogatás, fűszeres gyümölcspüré

Vylyan Cabernet Franc 2007

Lúdláb torta mousse, forró csoki meggylikőrrel, meggyes trüffel

Duennium 2006

Kávé

„ János áldás”: Érlelt Szomolyai cseresznye pálinka ( hordóminta)

nagyobb méret

Fel